Om utbildningen

Vi håller till i ljusa och trevliga lokaler i ett lugnt område i närheten av Högdalens Centrum, ca fem minuters promenad från Högdalens tunnelbana.

Utbildningen utgår ifrån Vägverkets kursplan och på skolan finns en undervisningsplan som beskriver de olika momenten i utbildningen. Körkortsutbildningen består av såväl en praktisk som en teoretisk del.

Teori
I den teoretiska delen ingår en lärarledd teorikurs som är upplagd på fem tillfällen samt självständigt studerande med övningsfrågor i pärmar och på dator.

Praktiska
Den praktiska delen består av sexton huvudövningar där du får lära dig manövrera bilen, köra i stadstrafik, köra på landsväg samt i mörker och halka. Närmaste uppkörning genomförs i Farsta som ligger ca 10 minuters bilväg från körskolan men det är valfritt var du vill utföra din uppkörning. Däremot är inte framkörning aktuellt till alla uppkörningsplatser. Vid ytterligare information kontakta gärna oss via mejl eller telefon

För att få övningsköra måste du ha ett körkortstillstånd – Kom förbi så kan vi hjälpa till med att ansöka om körkortstillstånd.